Mijn favorietenEen deskundige taxatie...


...laat je uitvoeren door Noorlander en Van Veen Makelaardij


Er zijn verschillende redenen om een woning of bedrijfspand te laten taxeren. De meest voorkomende is het regelen van de financiering voor de aankoop. De geldverstrekker wil een stuk zekerheid hebben over de waarde van het onderpand voor de hypothecaire lening. Andere redenen zijn aan- of verkoopbeslissing, WOZ contra taxatie, boedelscheiding, aanslag successierechten, bedrijfsovername, huur- of verhuurbeslissing. Omdat wij ingeschreven zijn in het VastgoedCert Kamer Wonen en VastgoedCert Kamer BV, en bovendien lid zijn van het taxatiekeurmerk NWWI (voor woningen) en TMI (voor bedrijfspanden), voldoen al onze taxaties aan de in de markt geldende eisen. Let wel: Een taxatierapport geeft geen inzicht in de bouwkundige staat. De onderhoudsstaat wordt wel bekeken en beoordeeld bij de taxatie. Indien wij aanleiding zien, adviseren wij om een nader bouwkundig onderzoek te laten verrichten.  

Voor meer informatie of een zorgvuldige taxatie, vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons uiteraard ook bellen: 0168-326550.


Jouw huis taxeren in 3 stappen

 

Je huis taxeren met Noorlander en van Veen Makelaardij


Veelgestelde vragen


Wat is het verschil tussen een gratis waarde-indicatie en een betaalde taxatie?
De waardebepaling is een eenvoudige versie van de taxatie en wordt gebruikt als advies om de woning goed en voor de juiste prijs in de verkoop te zetten. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een hypotheek, waarbij de bank wil weten of de nieuwe woning in waarde overeen komt met het gewenste hypotheekbedrag. Banken en hypotheekverstrekkers eisen hiervoor meestal een taxatierapport dat is gevalideerd door een onafhankelijk instituut. Door middel van deze controle wordt fraude voorkomen en de kwaliteit van het rapport gewaarborgd. Dit is bij een waardebepaling niet het geval. Is er naast een taxatie ook een bouwkundige keuring nodig?
De taxateur heeft een signalerende functie wat betreft bouwkundige gebreken. Tijdens de taxatie wordt de staat van onderhoud onderzocht door de taxateur. Hij of zij zal na de taxatie aangeven of een aanvullende bouwkundige keuring nodig is.

Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.  

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring